top of page
Appivate logo
  • Forfatterens bildeAppivate

Lage nettside for bedrift


Bildet av to personer som ser på en nettside på data

Hva er kriteriene og hvorfor burde man vurdere å lage en nettside for sin bedrift? En sterk online tilstedeværelse er avgjørende for bedrifter i alle størrelser. En av de mest effektive verktøyene for å etablere og opprettholde denne tilstedeværelsen er en velutviklet og oppdatert nettside. En nettside fungerer som et digitalt vindu, et virtuelt visittkort og en kilde til verdifull informasjon for kunder og besøkende. I denne artikkelen vil vi utforske hvordan en nettside forsterker selskapets digitale tilstedeværelse, hvorfor oppdatering er avgjørende, hvorfor utviklingskostnaden er berettiget, og hvor viktig designprosessen er for å opprettholde bedriftens merkevare.


Etablering av en Digital Tilstedeværelse


1. Tilgjengelighet 24/7


En nettside er tilgjengelig 24/7, noe som gjør den til et informasjonssenter, en salgskanal og en praktisk ressurs for kunder og potensielle kunder. Når alle på kontoret går hjem for dagen er selskapet fortsatt aktivt på nett.


2. Troverdighet og Tillit


En profesjonell og oppdatert nettside bygger troverdighet og tillit til merkevaren din. Den viser at selskapet ditt forplikter seg til å levere informasjon og tjenester på en pålitelig og gjennomsiktig måte.


3. Synlighet i Søkemotorer


Nettsider er avgjørende for søkemotoroptimalisering (SEO). En optimalisert nettside rangerer høyere i søkeresultatene, noe som gjør den mer synlig for potensielle kunder som søker relaterte produkter eller tjenester.


4. Deling av Innhold


En nettside er en utmerket plattform for å dele verdifullt innhold, som blogginnlegg, artikler og videoer. Dette er bedriftens mulighet til å engasjere brukergruppen og bli synlig på flere fronter.


Må jeg oppdatere nettsiden?


Nettsiden din bør ikke være en statisk online brosjyre. Å holde den oppdatert er avgjørende av flere grunner:


1. Førsteinntrykket til kunden


En utdatert nettside kan gi et negativt førsteinntrykk på besøkende. En moderne, visuelt tiltalende og enkel å navigere nettside reflekterer positivt på bedriftens image. Et godt eksempel i dag er hvor mange som benytter mobiltelefonen til surfing. Er ikke nettsiden din mobiltilpasset i dag vil besøkende sitte igjen med et negativt inntrykk om bedriften.


2. Nøyaktig Informasjon


Utdatert informasjon kan føre til forvirring, frustrasjon og tap av tillit hos kunder. Regelmessig oppdatering av nettsiden din sikrer at besøkende har tilgang til nøyaktig og oppdatert informasjon om produkter og tjenester.


3. Sikkerhet og Ytelse


Oppdateringer av nettsiden er avgjørende for sikkerheten. Utdatert programvare kan være sårbar for digitale trusler. I tillegg forbedrer regelmessige oppdateringer ytelsen og lastetid til nettsiden din, noe som bidrar til en bedre brukeropplevelse.


4. SEO og Rangeringer


Søkemotorer foretrekker ferskt og relevant innhold. Regelmessige oppdateringer kan øke rangeringen i søkeresultatene, noe som gjør det enklere for potensielle kunder å finne nettsiden din. Rutiner på innhold er viktig. Er du ferdig med en oppussingsjobb hos kunde, benytt nettsiden til å skryte av hva og hvordan du gjennomførte jobbenog prøv samtidig å få referanse av kunden. Dette vil skape ett inntrykk av kredibilitet hos besøkende.


Lage nettside for bedriften din - er det verdt det?


Utviklingen av en profesjonell nettside kan involvere en betydelig oppstartskostnad, men er det egentlig et alternativ å starte bedrift uten?


1. Langsiktig Investering


Å lage nettside for bedriften din er en langsiktig investering som vil fortsette å gi fordeler for i mange år. Det er en form for ansatt som jobber døgnet rundt for å tiltrekke, samhandle med og engasjere kunder.


2. Konkurransefordel


Nettsiden er din mulighet for å selge deg inn til kundegruppen og forklare hvorfor og hva som gjør ditt selskap til en mer egnet kanditat/produkt/tjeneste. Den skal skille deg fra konkurrentene og vise din forpliktelse til kvalitet og leveranse.


3. Konvertering og Salg


Hvis en potensiell kunde har hørt om deg og selskapet kan nettsiden fungere som den avgjørende faktoren for å konvertere til salg.


4. Kostnadsbesparelser


En effektivt designet og oppdatert nettside kan spare kostnader på lang/kort sikt. Nettsiden kan redusere behov for omfattende kundestøtte, ved å benytte seg av FAQ og skjema. Siden kan inneholde pristabeller og bookingmuligheter. Automatiseringer som sparer tid sparer også kostnader.


Din nettside, din identitet


Selve designprosessen av en nettside er avgjørende for å opprettholde bedriftens varemerkeidentitet. Et gjennomtenkt design skal gjenspeile verdier, estetikk og budskap og henvende seg til målgruppe med bruk av bilder og farger.


1. Samsvare med tenkt/eksisterende merkevare


For å danne eller videreføre bedriftens identitet er det viktig at det er synlig i designet. Elementer som logo, fargepalett og typografi bør stemme overens med dine etablerte merkevare og henvende seg til riktig målgruppe.


2. Brukeropplevelse


At siden oppleves som fin, enkel å navigere og at man finner fram til det man skal uten problemer. Bevegelsen fra A til B skal være tydelig og beskrevet. Enkelhet skaper gode inntrykk hos sluttbruker og gjør merkevaren lettere gjenkjennelig.


3. Skill deg ut fra konkurrentene


Design er din mulighet til å skille din bedrift fra konkurransen. Sørg for at din identitet er noe som sitter igjen hos kundene og som skiller deg fra de andre på markedet. Det viktigste av alt er at siden oppleves som fin og tydelig. Både på tablet, mobil og pc.


En velutviklet nettside er et kraftig verktøy for å forsterke din bedrifts digitale tilstedeværelse. Nettsiden etablerer troverdighet, tiltrekker trafikk, øker konverteringer og opptrer som en verdifull langsiktig investering. Utviklingskostnaden er berettiget av de mange fordelene den bringer, og designprosessen er avgjørende for å opprettholde din bedriftens identitet.

Commentaires


bottom of page