top of page
Appivate logo
  • Forfatterens bildeAppivate

Hvorfor er det stor forskjell i pris på ny nettside?

Selv om utvikling av en ny nettside kan virke som en relativt enkel oppgave ved første øyekast, er det en prosess som kan variere betydelig i tid og kostnad. Dette skyldes flere faktorer som påvirker tidsestimatet, kostnaden, og hvilke verktøy som brukes. Vi skal prøve å forklare hvorfor nettsideutvikling har forskjellige tidsrammer og hvordan ferdigløsninger som Wix, Wordpress, Shopify og Webflow kan forkorte prosessen, men samtidig hva man gir slipp på.

Bildet av en data med hvit skjerm

Hvorfor kostanden spriker stort


1. Mål og omfang: Hva nettsiden skal oppnå og hvor kompleks den er, påvirker tiden som kreves. En enkel porteføljeside tar mindre tid å lage enn en omfattende nettbutikk med avanserte funksjoner.


2. Design: Utviklingen av et unikt, tilpasset design tar lengre tid enn å bruke en ferdig mal. Det å skape et visuelt tiltalende og brukervennlig grensesnitt tilpasset riktig målgruppe er tidkrevende.


3. Funksjonalitet: Jo mer funksjonalitet du vil ha på nettsiden din, jo lengre tid vil det ta å utvikle den. Interaktive elementer,


databaseintegrasjoner, administrasjon av brukere og analyse verktøy kan legge til betydelig tid.


4. Teknologi og plattform: Valg av teknologi og plattform spiller en stor rolle. Håndkodede nettsider med f. eks React tar lengre tid å utvikle enn nettsider bygget med en pakkeløsning.


Hva er de største og mest merkbare forskjellene på en "pakkeløsning" og en tilpasset nettside?


Fordeler med pakkeløsninger


1. Utviklingstid

Pakkeløsninger som Wix og Wordpress har mye kortere utviklingstid. Her tar faktisk design biten ofte mye lengre tid en det faktiske oppsettet av nettsiden. Vi vil uansett alltid anbefale å tenkte godt gjennom designet uansett løsning man går får.


2. Kostnadsbesparende

Ettersom utviklingstiden er vesentlig kortere og de fleste pakkeløsningene kommer med hosting og moduler som kan bli lagt til er valget av pakkeløsninger veldig kostnadsbesparende.


3. Vedlikehold

Flere pakkeløsninger har alternativer for vedlikehold. Dette kan da inkludere sikkerhetsoppdateringer, tilpassinger og støtte for moderne browsere/søkemotorer.


Fordeler med Spesialtilpasset Nettside


1. Unik identitet

Du står helt fritt til å lage nettsiden med akkurat det designet, funksjonene. og animasjonene du ønsker, nå og i all fremtid for å dekke dine behov.


2. Skalerbarhet og sikkerhet

Med en tilpasset nettside har du mulighet til å gjøre store fremtidige endringer og utvidelser på funksjonaliteten i nettsiden. Samtidig kan du selv sørge for at siden er sikret og kundene dine beskyttet mot eventuelle trusler.


3. Optimal ytelse

Ingenting slår en nettside bygd fra grunnen av. Ytelsen og kontroll av lastetid og markering av elementer vil alltid være raskere enn pakkeløsninger. Grunnen er enkel. Du kan legge fokuset på akkurat det din bedrift trenger og ikke laste alle de andre unødvendige ressursene.


Pris på ny nettside blir sterkt påvirket av valget om det skal være bruk av pakkeløsning eller om siden skal bygges fra bunn av. Hva som er det riktige steget for din bedrift er som regel regulert av budsjett og ønsket funksjonalitet. Uansett valg er nettsiden din digitale tilstedeværelse og en mulighet til å nå ut til et globalt publikum. Se på det som en mulighet til å dele din visjon med verden.

Comentarios


bottom of page